Huolellisesta suunnittelusta onnistuneeseen lopputulokseen

Yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksemme piha- ja viheralueiden uudisrakentamisesta luo vankan pohjan osaamisellemme. Suunnittelu, pohjatyöt ja viemäröinnit, kasvualustat sekä kivi- ja viherrakentaminen muodostavat toimivan ja tehokkaan palvelukokonaisuuden. Laatoitukset ja kiveykset toimivat alueiden rajaajina ja luovat pihalle ilmettä.

Huolellinen suunnittelu takaa kestävän pohjan viherrakentamiselle, lisää piha-alueesi käyttöikää ja helpottaa alueiden hoitoa. Pohjatöiden suunnitteluvaiheessa huomioitu riittävä routaeristys takaa onnistuneen toteutuksen.

Onnistunut lopputulos syntyy oikein valituilla istutuksilla. Asiakkaan toivomusten mukaan valitsemme sopivat puut, pensaat ja perennat huomioiden kasvupaikan edellytykset ja kasvien kasvuvaatimukset. Kohteen käyttötarkoituksen mukaan toteutettu kasviston valinta tukee alueen yleisilmettä ja luo puitteet viihtyisälle ilmapiirille ja helpottaa alueiden ylläpitoa.

"Vumos Green on meille luotettava viherrakentamisen kumppani. Olemme tyytyväisiä Vumoksen työn laatuun sekä tinkimättömään tapaan reagoida kehitysehdotuksiin tai palautteeseen."

Salla Ventonen, markkinointipäällikkö

Renforsin Ranta yritysalue

KASVUALUSTAT JA KUNNOSTAMINEN

Olipa kyseessä uuden kohteen rakentaminen tai 70-luvun kerrostalokiinteistön piha-alueen kunnostus, piha-alueen perustustyöt, viemäröinnit, salaojitus, tarvittavat eristykset sekä maanpinnan muotoilut (korot, kallistukset) tehdään aina mittausten perusteella.

Piha-alueen perusparantaminen kohentaa käytettävyyttä merkittävästi. Piha-alueiden monikäyttöisyys ja viihtyvyys lisääntyvät alueiden uudistamisen myötä. Tilarajaus käyttötarkoituksen mukaan, esim. kulkutiet ja oleskelualueet, lasten leikkialueet sekä istutukset luovat pihalle viihtyisän ilmeen ja nostavat alueen käyttöarvoa. Samalla vanhojen piha-alueiden, usein puutteellisesti, jos lainkaan toteutetut sadevesiviemäröinnit hoidetaan kuntoon. Näin sisätiloihin kulkeutuvan kuran ja hiekan määrä vähenee, mikä puolestaan pidentää porras- ja käytävätilojen lattiapintojen käyttöikää alentaen ylläpitokustannuksia.

Joskus riittää pelkkä alueiden kunnostus. Kasvien leikkaaminen ja alueiden asianmukainen lannoittaminen saavat ihmeitä aikaan. Uudistus tai perusparantaminen lisää haluttavuutta asuinympäristönä ja nostaa myös kiinteistön arvoa.

Yksityisille työn osuudesta verotukseen kotitalousvähennys.

Esimerkkikohteita

- Kasakankujan kivityöt ja viherrakennustyöt, Kajaani, 2015
- Katinkulta Vuokatti, piha-alueet 2015
- Pielaveden terveyskeskus, piha-alueet 2015